Josee Koning en Jim de Groot AFGELAST
Testament - Lennaert Nijgh
Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen... tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, met tekst van Lennaert Nijgh (1945-2002). Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Benieuwd wat? Zangeres Josee Koning (twaalf jaar getrouwd met Nijgh) en zanger/acteur Jim de Groot (zoon van Boudewijn de Groot en opgegroeid met Nijgh), zingen in Testament hun favoriete teksten. Begeleid door drie topmusici halen ze herinneringen op en vertellen ze over hun speciale band met Lennaert. Elke voorstelling ontvangen ze een gast die Lennaert heeft gekend of die door hem is geïnspireerd.


[message type="custom" align="bottom" width="100%" ]Special guest - Phaedra Kwant
Phaedra Kwant is een veelzijdige bassiste, zangeres, componist en tekstschrijver. In 2004 werd zij de eerste Master of Music Basgitaar van Nederland en is al jarenlang een veelgevraagd musicus in de jazz-, pop- en theaterwereld. Zij toerde met artiesten als Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, 3Js, Do, Mathilde Santing, Frederique Spigt, Krystl en Hans Vermeulen en ze schreef de succesvolle theatervoorstelling ’The Story of George Michael’, met Charly Luske. Verder is ze bekend van haar eigen poptrio McChicks en soloproject ‘Phaedra’, waarmee ze verschillende albums uitbracht en onder andere in Japan en de Verenigde Staten optrad. Een Amerikaanse krant noemde Phaedra ‘The Angel of The Netherlands’ en ‘The Dutch Sting’. In 2016 werd ze door de lezers van ‘De Gitarist’ verkozen tot ‘Beste Fusion/jazzbassist van de Benelux’.
Phaedra schrijft liedteksten in het Engels en in het Nederlands, voor haar eigen projecten, maar ook voor andere artiesten en in opdracht (o.a. voor de Koninklijke Familie). Lennaert Nijgh is als een van de grootste tekstschrijvers van ons land een grote inspiratiebron.  Foto’s: Petra Beckers[/message]


do 2 apr 20:30 - 00:00 Rabobankzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Online bestellen kan helaas niet meer.

Probeer het s.v.p. bij de kassa of telefonisch: 030 688 4230